• Zeer precies snijden
  • Geen nabewerking
  • Snijden zonder giftige dampen


Alle materialen, waaronder RVS, zijn te behandelen met watersnijden. Zo zijn er diepere sneden mogelijk. Waar met lasersnijden een snede in RVS mogelijk is van 20 millimeter, kan er met watersnijden een diepte van 100 millimeter worden gehaald. Deze snijmethode is verder zeer nauwkeurig, tot op 0,1 millimeter. Ook is er geen nabewerking nodig.


RVS watersnijden in Waalre is een milieuvriendelijke manier van materiaalbewerking

Een ander voordeel van het watersnijden van metaal is dat deze bewerkingsmethode zeer milieuvriendelijk is. Dit omdat er geen giftige gassen vrijkomen bij het snijden en ook is er geen verbrandingsresidu. Mede doordat er geen verbranding nodig is, in tegenstelling tot snijden met lasertechniek, is het watersnijden van RVS ook mogelijk in aanwezigheid van explosieve stoffen en bij bijvoorbeeld volle brandstoftanks. Verder blijft het te snijden materiaal vrij van chemische en thermische belasting. Zo trekt het materiaal niet krom.

Graveren van RVS door middel van watersnijden

Watersnijden is onder andere geschikt voor metalen die niet roesten. Het bekendste voorbeeld hiervan is natuurlijk RVS. Dit bestaat echter in verschillende soorten, maar al deze varianten zijn geschikt om te behandelen met watersnijden. U kunt deze, maar ook andere metalen, niet alleen laten snijden, maar bijvoorbeeld ook laten graveren door Lave Snijtechniek Waalre. Zo kunt u een markering of bijvoorbeeld teksten op uw RVS voorwerp laten graveren.

Maak een keuze uit de vele mogelijkheden van watersnijden

Watersnijden is niet alleen mogelijk voor RVS, maar voor praktisch alle materialen. Daarnaast is watersnijden mogelijk voor verschillende toepassingen. Wilt u weten of watersnijden wellicht iets voor u is? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag. U bereikt ons op 040-2222572.

Neem nu contact op

Velden met * zijn verplicht