• Zeer precies snijden
  • Geen nabewerking
  • Snijden zonder giftige dampen


Door middel van watersnijden zijn alle materialen te snijden. Zo ook hout. Watersnijden is het snijden van materialen met behulp van een waterstraal onder hoge druk, die is versterkt met harde deeltjes. Veel mensen verwachten dat watersnijden schade toebrengt aan het hout, doordat hout vaak gaat rotten als het met vocht in aanraking komt. Door de harde waterstraal en de snelheid waarmee watersnijden gebeurt, komt het hout nauwelijks in contact met water, waardoor het materiaal niet negatief wordt beïnvloed door het vocht. Zo treedt er bijvoorbeeld geen verrotting op.


Watersnijden van hout is materiaal- en kostenbesparend

Normaal gesproken ontstaan er altijd naden wanneer u houten onderdelen aan elkaar wilt nesten. Dit omdat hout een poreus materiaal is, dat onderhevig is aan beschadigingen. Ook zijn de snijkanten bij hout vaak niet exact recht. Lave Snijtechniek Waalre beheerst echter het watersnijden, dat geschikt is voor ieder materiaal en waarbij de snijkanten altijd exact recht zijn. Zo heeft u minder hout nodig. U houdt namelijk geen restmateriaal over. Daarnaast zijn de houten onderdelen naadloos aan elkaar te nesten. Dit ziet er niet alleen beter uit, maar u heeft in totaal ook minder hout nodig.

Heeft u nog vragen? Wij helpen u graag verder!

Wellicht wilt u graag weten hoe het watersnijden van hout precies in zijn werk gaat. Wij vertellen u er graag meer over. Neem daarom contact met ons op via 040-2222572.

 

Neem nu contact op

Velden met * zijn verplicht