Selecteer een pagina

Watersnijden van hout

Bel ons: 040 - 2222572

Watersnijden is het snijden van materialen, zoals hout, met behulp van een hoge drukstraal van water, die is versterkt met zand. Veel mensen verwachten dat watersnijden schade toebrengt aan het hout. Door de harde waterstraal en de snelheid waarmee watersnijden gebeurt, komt het hout nauwelijks in contact met water, waardoor het materiaal niet negatief wordt beïnvloed door het vocht. Zo treedt er geen schade op tijdens het snijden van hout met water.

Watersnijden van hout is materiaal- en kostenbesparend

Normaal gesproken ontstaan er altijd naden wanneer u houten onderdelen aan elkaar wilt nesten. Dit omdat hout een poreus materiaal is dat onderhevig is aan beschadigingen. Ook zijn de snijkanten bij hout vaak niet exact recht. Lave Snijtechniek in Best beheerst echter het watersnijden, dat geschikt is voor ieder materiaal en waarbij de snijkanten altijd exact recht zijn, ook onder een hoek. Zo heeft u minder hout nodig. U houdt namelijk geen restmateriaal over. Daarnaast zijn de houten onderdelen naadloos aan elkaar te nesten. Dit ziet er niet alleen beter uit, maar u heeft in totaal ook minder hout nodig tijdens het snijden met water.

Stel uw vragen over houtbewerking met water

Wellicht wilt u graag weten hoe het watersnijden van hout precies in zijn werk gaat. Of heeft u een andere vraag met betrekking tot CNC watersnijden? Wij vertellen u graag meer over het watersnijden van diverse materialen. Neem daarom contact op met ons bedrijf in Best via 040-2222572.

Lave Snijtechniek B.V.