Waterstraalsnijden als alternatief voor lasersnijden

Waterstraalsnijden bestaat al jaren en ontwikkelt voortdurend. In de jaren tachtig realiseerde toevoeging van vaste deeltjes aan de waterstraal zoveel verbetering, dat metaaldelen tot een dikte van 200 mm konden worden bewerkt. Met deze methode, het abrasiefsnijden, zijn diepere sneden mogelijk dan met lasersnijden. Een lasersnijmachine kan rvs bijvoorbeeld tot een 20 mm snijden, terwijl een waterstraalsnijmachine diktes tot 100 mm haalt. Een ander voordeel is de precisie, met snijnauwkeurigheden tot circa 0,1 mm. De snijkanten behoeven geen nabewerking. Watersnijden is schoner omdat geen giftige gassen vrijkomen. Bij de lasermethode ontstaat een verbrandingsresidu, terwijl er bij bewerking van bijvoorbeeld plastics, acrylharsen, rubbers of schuimen giftige dampen vrijkomen.

De waterstraalmethode is een zinvol alternatief voor conventionele snij- en bewerkingsmethoden omdat het bruikbaar is in situaties waar ander technologie├źn niet toepasbaar zijn: onder water, bij aanwezigheid van explosieve stoffen of in volle brandstoftanks. Waterstraalsnijden is een koude snijmethode voor alle materialen, inclusief composietmaterialen zoals: laminaten en vezelversterkte plastics. Het werkstuk blijft vrij van thermische en chemische belasting, terwijl het materiaal niet kromtrekt.

Een waterstraalsnijmachine bestaat uit een snijtafel en een hogedrukpomp voor de noodzakelijke waterdruk. Een drukversterker zet de lage druk van de hydraulische pomp om in hoge druk. De hydraulische pomp stabiliseert en regelt de druk. De waterdruk is een belangrijke procesparameter en cruciaal voor de kwaliteit.

Voordelen Watersnijden:

  • Snijden van alle materiaalsoorten
  • Rechte snijkanten
  • Materiaalbesparing door dicht op elkaar te nesten (enkele millimeters)
  • Geen verharding aan snijkanten (thermische belasting)
  • Geen vervorming
  • Complexe en zeer kleine producten/contouren mogelijk
  • Geen tot nauwelijks nabewerking
  • Meerdere platen op elkaar bij zeer grote series