Selecteer een pagina

Waterstraalsnijden als alternatief voor snijtechnieken als lasersnijden

Neem contact op

Waterstraalsnijden bestaat al jaren en is inmiddels een van de meest ontwikkelde snijtechnieken, die wij ook toepassen bij ons bedrijf in Best, nabij Tilburg. In de jaren tachtig realiseerde de toevoeging van vaste deeltjes aan de waterstraal zoveel verbetering, dat metaaldelen van diverse diktes konden worden bewerkt. Met deze methode, het abrasief snijden, zijn diepere sneden mogelijk dan met lasersnijden.

Een ander voordeel is de precisie, met snijnauwkeurigheden tot circa 0,1 mm. De snijkanten behoeven hierdoor geen nabewerking. De watersnijtechniek die wij uitvoeren bij Lave Snijtechniek in Best, binnen de driehoek Den Bosch, Tilburg en Eindhoven in regio Brabant, is bovendien schoner omdat er geen giftige gassen vrijkomen. Bij andere snijtechnieken, zoals lasersnijden, ontstaan er bij bewerking van bijvoorbeeld plastics, rubbers of schuimen giftige dampen. Er zijn diverse snijkwaliteiten mogelijk, waardoor we u altijd een messcherp voorstel kunnen aanbieden.

tandwiel uitgesneden

Een van de meest geschikte snijtechnieken

De watersnijtechnologie is een zinvol alternatief voor conventionele snij- en bewerkingsmethoden. De watersnijtechniek van onze experts is een koude snijmethode voor alle materialen, inclusief composietmaterialen, zoals laminaten en vezelversterkte plastics. Ook metaalbewerking is goed mogelijk met deze snijtechniek. Het werkstuk blijft vrij van thermische en chemische belasting, terwijl het materiaal niet kromtrekt.

Hoe werkt een waterstraalsnijmachine?

De waterstraalsnijmachine maakt kwalitatieve watersnijtechnieken mogelijk, onder andere met een 2.5 D snijkop. Een waterstraalsnijmachine bestaat uit een snijtafel en een hogedrukpomp voor de noodzakelijke waterdruk. Een drukversterker zet de lage druk van de hydraulische pomp om in hoge druk. De hydraulische pomp stabiliseert en regelt de druk. De waterdruk is een belangrijke procesparameter en cruciaal voor de kwaliteit bij watersnijtechnologie.

De voordelen van de watersnijtechniek die onze experts vlak bij Den Bosch in Brabant uitvoeren

Het snijden met water biedt u verschillende voordelen. Wij zetten ze graag voor u op een rijtje:

  • Het snijden van alle materiaalsoorten is mogelijk;
  • Enkel rechte snijkanten blijven over;
  • U bespaart materiaal door dicht op elkaar te nesten (enkele millimeters);
  • Er is geen sprake van thermische belasting waardoor verharding op kan treden;
  • De materialen vervormen niet;
  • Complexe en zeer kleine producten zijn mogelijk mogelijk;
  • Nabewerking is nauwelijks nodig;
  • Bij zeer grote series is het mogelijk om meerdere platen op elkaar te plaatsen.

De voordelen van de watersnijtechniek

Het gebruik van watersnijtechnologie heeft diverse voordelen. Zo zijn complexe of zeer compacte producten goed mogelijk, blijven er enkel rechte snijkanten over en is deze snijtechniek minder vervuilend dan anderen omdat er geen toxische stoffen vrijkomen.

Kom te weten wat er allemaal mogelijk is met watersnijtechnologie

Met watersnijden bij ons bedrijf in Brabant is het mogelijk allerlei materialen te bewerken. Vanwege de centrale ligging in Brabant kunnen wij u uiterst snel de gewenste gesneden materialen leveren. Met onze uiterst korte levertijden en onze grote voorraad zijn lange levertijden verleden tijd. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden van de snijtechnieken van onze machines? Bel dan naar 040-2222572. Uw aanvragen worden direct behandeld en u ontvangt dezelfde dag nog een offerte.

Lave Snijtechniek B.V.