Selecteer een pagina

RVS watersnijden

Bel ons: 040 - 2222572

Alle materialen, waaronder rvs, zijn te behandelen met watersnijden. Zo zijn er diepere sneden mogelijk. Waar met lasersnijden een snede in rvs mogelijk is van 20 millimeter, halen we met watersnijden een diepte van 200 millimeter. Deze snijmethode is ook zeer nauwkeurig, tot op 0,1 millimeter.

Rvs watersnijden is een milieuvriendelijke manier van materiaalbewerking

Een ander voordeel van het watersnijden van metaal als rvs is dat er geen nabewerking nodig is dankzij de hoge nauwkeurigheid. Ook is watersnijden zeer milieuvriendelijk. Dit omdat er geen giftige gassen vrijkomen bij het snijden en ook is er geen verbrandingsresidu. Mede doordat er geen verbranding nodig is, in tegenstelling tot snijden met lasertechniek, is het watersnijden van rvs ook mogelijk in aanwezigheid van explosieve stoffen. Verder blijft het te snijden materiaal vrij van chemische en thermische belasting. Zo trekt het materiaal niet krom.

Graveren van rvs door middel van watersnijden

Watersnijden is onder andere geschikt voor metalen die niet roesten. Het bekendste voorbeeld hiervan is natuurlijk rvs. Dit bestaat in verschillende soorten, maar al deze varianten zijn geschikt om te behandelen met watersnijden. U kunt deze, maar ook andere metalen, niet alleen laten snijden, maar bijvoorbeeld ook laten graveren door Lave Snijtechniek. Zo kunt u een markering of teksten op uw rvs voorwerp laten graveren.

Maak een keuze uit de vele mogelijkheden van watersnijden

Watersnijden is niet alleen mogelijk voor rvs, maar voor praktisch alle materialen. Daarnaast is watersnijden mogelijk voor verschillende toepassingen. Wilt u weten of watersnijden wellicht iets voor uw project is? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag. U bereikt ons op 040-2222572.

Lave Snijtechniek B.V.