Selecteer een pagina

Specialist in het watersnijden van metaal

Bel ons: 040 - 2222572

Bij ons bedrijf nabij Breda maken we gebruik van watersnijden om metaal in verschillende stukken te verdelen en precies te verwerken. Daarmee is het een goed alternatief voor lasersnijden. Mede doordat metaal snijden met water geschikt is voor metaaldelen tot 200 millimeter dikte, wordt watersnijden vaak gebruikt in de metaalindustrie. Waterstraalsnijden van metaal is mogelijk onder alle denkbare omstandigheden, zelfs wanneer er gewerkt wordt met explosief materiaal of in de nabijheid van giftige stoffen. Ook volle brandstoftanks van metaal bewerken wij eenvoudig via watersnijden.

De voordelen van het watersnijden van metaal

Het waterstraalsnijden van metaal is iets dat wij bij ons in Best, nabij Den Bosch, graag voor u uitvoeren. Deze metaalbewerkingstechnologie heeft enkele voordelen ten opzichte van andere snijdmethodes. Het heeft namelijk op meerdere vlakken een positieve invloed op het materiaal:

  • Doordat u dicht op elkaar kunt nesten, bespaart u materiaal. De nestnaad is slechts enkele millimeters;
  • Complexe en zeer kleine producten en contouren van metaal behandelen met waterstraalsnijden is mogelijk;
  • U houdt dankzij deze metaalbewerkingstechnologie exact rechte snijkanten over;
  • Er is niet tot nauwelijks nabewerking nodig;
  • Er vindt geen verharding aan de snijkanten plaats, omdat er geen thermische belasting optreedt;
  • Er is ook geen sprake van vervorming wanneer u metaal laat snijden met water;
  • En er kunnen eenvoudig meerdere lagen tegelijk behandeld worden.

Waterstraalsnijden is bovendien geschikt voor het bewerken van diverse soorten metaal, zoals staal. Ook bewerken we aluminium met deze metaalbewerkingstechnologie. Het is echter ook geschikt voor kunststofbewerking en andere toepassingen. Een ander voordeel is dat watersnijden milieuvriendelijker is dan veel andere snijtechnieken omdat er geen giftige stoffen vrijkomen.

Informeer naar onze metaalbewerkingstechnologie

Wanneer u benieuwd bent naar alle mogelijkheden, vertellen wij u er graag meer over. Watersnijden is een complexe bewerkingsmethode, die veel expertise vereist. Lave Snijtechniek uit Best, nabij Den Bosch, heeft tientallen jaren ervaring met het snijden van metaal met water en wij vertellen u er graag alles over. Neem daarom contact met ons op en we voorzien u van persoonlijk advies. U bereikt ons via 040-2222572.

Lave Snijtechniek B.V.