Selecteer een pagina

Staal snijden met water

Bel ons: 040 - 2222572

Staal snijden met water klinkt onmogelijk, maar met de grote kracht van Lave Snijtechniek in Best wordt het werkelijkheid. Het watersnijden van staal is een techniek die de afgelopen jaren flink ontwikkeld is bij ons bedrijf nabij Tilburg. Zo is er snijzand toegevoegd aan de waterstraal, zodat we hardere en dikkere materialen kunnen snijden, zoals staal. Wanneer het water vervolgens met hoge druk uit de waterstraalsnijmachine komt, snijdt de straal met gemak door verschillende staalsoorten.

Staal van tot wel 200 millimeter moeiteloos snijden met water

Bij veel snijtechnieken, zoals lasersnijden, zijn sneden tot maximaal 20 millimeter mogelijk. Watersnijden biedt wat dat betreft veel meer mogelijkheden. Hierbij zijn snijdieptes tot maximaal 200 millimeter mogelijk, ongeacht het materiaal. Er wordt moeiteloos door de hardste materialen, zoals staal, gesneden. Staal snijden met water is op deze manier zeer eenvoudig.

Hoe werkt het snijden van staal met water?

Voor het watersnijden van staal is er een waterstraalsnijmachine nodig en die hebben wij in onze werkplaats. Deze bestaat uit een snijtafel en een hogedrukpomp, die zorgt voor de benodigde waterdruk. Deze is vaak hydraulisch, maar met de hulp van een drukversterker wordt de druk verhoogd, zodat er een stabiele druk ontstaat. Met een waterstraal onder hoge druk en met snijzand erin wordt staal snijden met water mogelijk.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Het watersnijden van staal is een snijtechniek die flink wat expertise vereist. Lave Snijtechniek beschikt over deze expertise, de juiste machines én zo’n dertig jaar ervaring. Daarom vertellen onze professionals u graag over het watersnijden van staal, maar ook metaal en vele andere materialen. Voor meer informatie over onze werkwijze bereikt u ons op 040-2222572.

Lave Snijtechniek B.V.