Selecteer een pagina

Staal snijden met water

Bel ons: 040 - 2222572

Staal snijden met water klinkt onmogelijk, maar met de grote kracht van Lave Snijtechniek wordt het waarheid. Het watersnijden van staal is een techniek de afgelopen jaren flink ontwikkeld is bij ons bedrijf nabij Tilburg. Zo zijn er vaste deeltjes toegevoegd aan de waterstraal waarmee het staal gesneden wordt. Op deze manier wordt de waterstaal harder. Wanneer het water vervolgens met hoge druk uit de waterstraalsnijmachine komt, snijdt de straal met gemak door verschillende staalsoorten.

Staal tot wel 200 millimeter moeiteloos snijden met water

Bij veel snijtechnieken, zoals lasersnijden, zijn sneden tot maximaal 20 millimeter mogelijk. Watersnijden van staal biedt wat dat betreft veel meer mogelijkheden bij ons in Waalre, nabij Tilburg. Hierbij zijn snijdieptes tot maximaal 200 millimeter mogelijk, ongeacht het materiaal. Er wordt moeiteloos door de hardste materialen, zoals staal gesneden. Staal snijden met water is op deze manier zeer eenvoudig.

Hoe werkt het snijden van staal met water?

Voor het watersnijden van staal is er een waterstraalsnijmachine nodig en die hebben wij in onze werkplaats in regio Tilburg. Deze bestaat uit een snijtafel en een hogedrukpomp, die zorgt voor de benodigde waterdruk. Deze is vaak hydraulisch, maar met de hulp van een drukversterker wordt de druk verhoogd, zodat er een stabiele druk ontstaat. Met een waterstraal onder hoge druk en met harde deeltjes erin wordt staal snijden met water mogelijk.

Neem contact op voor meer informatie

Het watersnijden van staal is een snijtechniek die flink wat expertise vereist. Lave Snijtechniek beschikt over deze expertise, de juiste machines én zo’n 30 jaar ervaring. Daarom vertellen onze professionals uit de omgeving van Tilburg u graag over het watersnijden van staal, maar ook metaal en vele andere materialen. Voor meer informatie over onze werkwijze bereikt u ons op 040-2222572.