Selecteer een pagina

Watersnijden aluminium

Bel ons: 040 - 2222572

Watersnijden is een geschikte methode om aluminium platen en voorwerpen te snijden. Door middel van een waterstraal onder hoge druk, waar harde deeltjes in verwerkt zijn, snijden we metalen als aluminium eenvoudig in verschillende delen met water. Watersnijden is geschikt voor materialen van maximaal 200 millimeter dik. Dit is aanzienlijk meer dan bij bijvoorbeeld lasersnijden, waar meestal maximale materiaaldiktes van 20 millimeter mogelijk zijn.

Watersnijden van aluminium biedt verschillende voordelen

Wanneer u ervoor kiest om aluminium te snijden door middel van watersnijden, profiteert u van verschillende voordelen. Zo zijn met het snijden van aluminium met water de snijkanten of laskanten altijd exact recht. Dat is gunstig bij harde materialen als aluminium, omdat u de verschillende delen dan dicht op elkaar kunt nesten. Hierdoor is er een goede materiaalbesparing mogelijk. Het aluminium is niet onderhevig aan thermische of chemische belasting, waardoor er geen vervorming of kromtrekken plaatsvindt.

Simultaan aluminium snijden met water biedt voordelen

Een prettige bijkomstigheid van de werkwijze van Lave Snijtechniek in Best is dat onze snijmachines tweekoppig zijn. Hierdoor kunnen twee producten tegelijkertijd gesneden worden. Dit zorgt ervoor dat de producten identiek aan elkaar zijn, waardoor u ze eenvoudig aan elkaar nest. Dit productieproces is verder kostenbesparend, mede doordat er weinig tot geen materiaalverspilling optreedt.

Profiteer van onze efficiënte werkwijze

Zoals u ziet is het watersnijden van aluminium een efficiënte en kostenbesparende manier om aluminium te verwerken. Profiteer daarom ook van de voordelen die het watersnijden van metaal biedt. Bel ons bedrijf in Best via 040-2222572 voor meer informatie over aluminium snijden met water.

Lave Snijtechniek B.V.