Selecteer een pagina

Watersnijden aluminium

Bel ons: 040 - 2222572

Watersnijden is een geschikte methode om aluminium platen en voorwerpen te snijden. Door middel van een waterstraal onder hoge druk, waar harde deeltjes in verwerkt zijn, snijden we metalen als aluminium eenvoudig in verschillende delen met water. Watersnijden is geschikt voor materialen van maximaal 200 millimeter dik. Dit is aanzienlijk meer dan bij bijvoorbeeld lasersnijden, waar meestal maximale materiaaldiktes van 20 millimeter mogelijk zijn.

Watersnijden van aluminium biedt verschillende voordelen

Wanneer u ervoor kiest om aluminium te snijden door middel van watersnijden, profiteert u van verschillende voordelen. Zo zijn met het snijden van aluminium met water de snijkanten of laskanten altijd exact recht, wat bij harde materialen als aluminium prettig is, omdat de verschillende delen dicht op elkaar te nesten zijn. Hierdoor is er een goede materiaalbesparing mogelijk. Het aluminium is niet onderhevig aan thermische of chemische belasting, waardoor er geen vervorming of kromtrekken plaatsvindt.

Simultaan aluminium snijden met water biedt voordelen

Een prettige bijkomstigheid van de werkwijze van Lave Snijtechniek in Best is dat onze snijmachines in Brabant tweekoppig zijn. Hierdoor kunnen twee producten tegelijkertijd simultaan gesneden worden. Dit zorgt ervoor dat de producten identiek aan elkaar zijn, waardoor ze eenvoudig aan elkaar genest kunnen worden. Dit productieproces is verder kostenbesparend, mede doordat er weinig tot geen materiaalverspilling optreedt.

Profiteer van onze efficiënte werkwijze

Zoals u ziet is het watersnijden van aluminium een efficiënte en kostenbesparende manier om aluminium te verwerken. Profiteer daarom ook van de voordelen die onze snijtechniek biedt. Voor meer informatie over aluminium snijden met water, belt u ons bedrijf in Best via 040-2222572.

Lave Snijtechniek B.V.